Zuiderse mosselen met saffraan
Voor 2 personen
Ingrediënten:
• 2 kg mosselen
• 6
saffraandraadjes*
• 2 el
kerriepoeder Engels*
• een
snufje cayennepeper*
• 3 uien
• 1
bleekselderij
• 1 teentje
look
• 1 el plantaardige
olie
• 200 ml witte
wijn
• 1 handje
fijngehakte peterselie
Benodigdheden: snijmesje*, (mossel)pot*, pollepel*, opscheplepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Maak de mosselen schoon en spoel ze goed.
- Snijd de uien, knoflook en bleekselderij in grove stukken.
- Verhit de olie in een (mossel)pot en fruit daarin kort de uien, look en selderij.
- Voeg de mosselen en de kruiden toe.
- Voeg de wijn toe en zet het deksel op de pot tot de mosselen gaar zijn.
- Schep de mosselen in een diep bord en werk af met de fijngehakte peterselie.
- Serveer met brood.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.