Zuurkoolstamppot met appel en pulled pork
Voor
4 personen
Ingrediënten:
• 1 kilo varkensbraadvlees
zonder been (schouder of procureur)
• 1 appel, in blokjes
gesneden
• 1 tl nootmuskaat*
Voor de dry rub:
• 1 el zout*
• 3 tl cayennepeper*
• 1 el gerookt
paprikapoeder*
• 3 tl gedroogde tijm*
• 2 tl kaneelpoeder*
• 1 tl komijnpoeder*
Voor de marinade:
• 250 ml cola
• 75 ml appelciderazijn
• 100 ml barbecuesaus
• 1 el mosterd honing&tijm*
• 5 teentjes knoflook, fijngehakt
• 2 gele uien, fijngehakt
Voor de zuurkool:
• 1 pakje zuurkool
• 125 ml water
• 5 middelgrote aardappelen, geschild en doormidden gesneden
• 2 el melk
• ½ el zout*
Benodigdheden: chefmes*, snijplank*, kom*, slowcooker, pollepel*, vork*, kookpot, afgiethulp*, aardappelstamper*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding: