Appelchutney met bosbessen
Voor 3 potjes
Ingrediënten:
• 1 kg stevige appels
• 300 gr uien
• 300 gr bosbessen
• 275 gr kristalsuiker
• 150 ml balsamicoazijn*
• 2 tl kaneel*
• versgemalen zwarte peper*
Benodigdheden: snijmesje*, houten plank*, kookpot/pan, houten lepel*, trechter*, jampotjes*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in grote stukken. Schil de uien en snij ze in ringen.
- Doe de stukken appel en de uiringen samen met de suiker, azijn, kaneel en zwarte peper in een roestvrijstalen pot/pan. Breng, al roerend, op een laag vuur aan de kook tot alles goed gemengd is.
- Laat nog 45-55 minuten pruttelen; roer af en toe om.
- Voeg de bosbessen toe en kook nog 10-12 minuten.
- Schep de chutney door een trechter in gesteriliseerde potjes.
- Serveer bij gebakken worstjes, varkensvlees of gevogelte. Ook erg lekker bij (oude) kaas, paté of ham!
Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille