Hangop met compote van blauwe bes
Ingrediënten:
voor de hangop
• 1 liter volle yoghurt
voor de compote
• 300 g blauwe bessen (diepvries)
• honing naar smaak*
• een scheutje zoete witte wijn
• 1 steranijs*
• een takje verse munt voor de afwerking
Benodigdheden: neteldoek*, kom*, zeef*, steelpannetje*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
1. Maak een neteldoek nat onder de koude kraan, knijp hem uit en bekleed er een zeef mee.
2. Giet de yoghurt in de doek en hang de zeef met de inhoud boven een diepe kom.
3. Dek de yoghurt af en zet de zeef met de kom in de koelkast. Laat minstens 8 uur uitlekken.
4. Laat de bessen op een zacht vuur indikken met de wijn, honing en de steranijs.
5. Haal de hangop uit de neteldoek en serveer met de compote. Werk af met een takje verse munt.
Tip: ook lekker met geroosterde rabarber of pruimen! Leg de schoongemaakte vruchten op een bakplaat en overgiet met een scheutje zoete witte wijn en eventueel een scheutje rozenwater. Strooi er wat rietsuiker over en rooster ze ca. 20 minuten op 180° C.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.