- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Inmaken
- Inmaakkruiden
Inmaakkruiden
Als je zelf groenten inmaakt, kan je - voor extra veel smaak - inmaakkruiden aan het (zoet)zuur toevoegen. Per 500 gram groenten heb je ongeveer 1 eetlepel nodig.
Ingrediënten
- 10 tl korianderzaad (heel)*
- 2 tl mosterdzaad*
- 1 tl jeneverbessen*
- 1 tl venkelzaad*
- 1 tl peperkorrels zwart*
- 1 tl dillezaad
- 1 tl piment
- ½ tl salie*
- ½ tl dragon
- ½ tl zout*
- 4 kruidnagels*
- 4 laurierblaadjes*
- 3 kleine, gedroogde pepers
Benodigdheden
- Koekenpan*
- Vijzel*
- Afsluitbaar (beugel)potje*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Rooster alle ingrediënten kort in de koekenpan, zonder olie.
- Giet het mengsel vervolgens in de vijzel.
- Stamp voorzichtig fijn tot kleine stukjes (geen poeder).
- Bewaar de inmaakkruiden tot gebruik in een afsluitbaar potje.
Tip: door een ingrediënt weg te laten, of juist extra toe te voegen, kan je je eigen variant inmaakkruiden samenstellen.
Bekijk onze artikelen
- Laat je inspireren
- Recepten
- Inmaken
- Aardbeienjam met rabarbersiroop
- Appelchutney met bosbessen
- Appelgelei met Earl Grey
- Frambozenjam met appel
- Ingemaakte zoetzure bietjes, regenboogwortel en bloemkoolroosjes
- Jam van rood zomerfruit
- Kersen op brandewijn
- Lemon curd
- Mangochutney
- Piccalilly
- Pruimenjam met port en kaneel
- ‘Quick pickle’ van komkommer, radijsjes en wortel
- Rabarber-bosvruchtenjam met vanille
- Sprankelend gemberbier
- Gekonfijte citroenen met tijm en olijfolie
- Zoetzure zomergroenten
- Inmaakkruiden
- Bramenjam met goudsbloem
- Hangop met compote van blauwe bes
- Inmaken
- Recepten