Lemon curd
Voor 4 potjes van 25cl
Ingrediënten:
• 6 eidooiers
• 200 g kristalsuiker
• 4 citroenen, schoongeschrobd
• 125 g boter, in stukjes
Benodigdheden: citroenschilrasp*, citruspers*, garde*, weckpotjes*
*deze benodigdheden zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Rasp de schil van de citroenen en pers het sap eruit (ca. 12 eetlepels).
- Laat de eidooiers en de suiker au bain marie samensmelten. Klop het mengsel tot een gladde zachtgele massa.
- Voeg al roerend de citroenrasp en het sap toe. Blijf kloppen en voeg blokje per blokje de boter toe.
- Blijf gedurende ongeveer 20 minuten het mengsel goed kloppen tot het is ingedikt. Laat het vooral niet koken, anders gaan de eidooiers schiften.
- Giet de lemon curd in gesteriliseerde potjes en dek af.
- Lemon curd kan je gedurende 2 - 3 maanden in een afgesloten potje in de koelkast bewaren.
Dit recept werd uitgewerkt door Dille &
Kamille