Boodschappenlijst
Ingrediënten
Voor 2 potten
- 1 kg kersen
- 1 tl vanillepasta*
- 4 kaneelstokjes*
- 2 el amandelextract*
- 225 g witte basterdsuiker
- Sap van een halve citroen
- 100 ml Amaretto
Bereiding
- Ontpit de kersen.
- Doe de kersen, de vanillepasta, de kaneelstokjes, het amandelextract en de suiker in een ruime pan en breng aan de kook.
- Laat op middelhoog vuur koken tot de suiker is opgelost en het sap uit de kersen komt. Zet het vuur laag en blijf goed roeren tot het kersensap iets is ingekookt.
- Voeg het citroensap en de Amaretto toe en laat nog 10 minuten koken. Blijf zachtjes roeren.
- Verdeel de kersen met de siroop over de potten en sluit direct af (potten met een metalen deksel even ondersteboven zetten en daarna rechtop af laten koelen).
- Laat de amarena kersen minstens 6 weken op een koele, donkere plek staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Tip: hier lees je hoe je (weck)potten kunt steriliseren.