Banaan/havermoutkoeken met bosbessen
Voor 9 flinke koeken
Ingrediënten:
- 150 gr havermoutvlokken
- 1 theel. bakpoeder*
- 50 gr pecannoten, grof gehakt
- 50 gr kokosschaafsel
- 1 eetl. gebroken lijnzaad
- 1/2 theel. kaneelpoeder*
- 1/2 theel. fijn (zee)zout*
- 3 heel rijpe bananen, geprakt
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 eetl. honing*
- 1 theel. vanille-extract*
- 125 gr blauwe bessen, uit de diepvries
Benodigdheden:
(beslag)kommen*, vork en (houten) lepel*, 2 metalen lepels*, koekjesbakplaat*, (koekjes)spatel*
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Doe de havermoutvlokken, bakpoeder, gehakte pecannoten, kokosschaafsel, lijnzaad, kaneel en zout in een kom en meng door elkaar.
- Meng in een andere kom de geprakte banaan met de olie, honing en vanille-extract. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten en roer tot een dik beslag.
- Voeg de blauwe bessen toe.
- Vorm met de 2 lepels koeken van het beslag – dit gaat heel handig als je de lepels steeds even nat maakt met koud water, dan plakt het beslag niet vast.
- Leg de koeken op het bakpapier op de bakplaat. Zorg voor wat tussenruimte!
- Bak de koeken in ongeveer 20-25 minuten mooi goudbruin en tot ze gaan geuren.
- Neem de koeken m.b.v. een spatel van de bakplaat en laat ze afkoelen op het rooster – ze zijn ook heel lekker als ze nog warm zijn!