Citroenzandkoekjes

Ingrediënten:
• 250 g bloem
• 150 g boter
• 50 g poedersuiker
• 60 g suiker
• 60 g gemalen amandelen
• 1 ei
• 3 g bakpoeder*
• geraspte schil van 1 citroen

Benodigdheden: beslagkom*, meelzeef*, citroenrasp*, deegroller*, uitsteekvormpjes*, bakplaat*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten in een schaal, voeg het ei op het einde toe en kneed snel tot een deegbal. 
  2. Zet het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast. 
  3. Warm de oven voor op 175°C
  4. Rol het deeg uit met een deegroller tot +/- 3mm 
  5. Steek vormpjes uit (diverse uitsteekvormpjes verkrijgbaar bij Dille & Kamille).
  6. Plaats de koekjes op een ingevette bakplaat en zet +/- 10 min in de oven.
  7. Laat afkoelen op een taartrooster. 
  8. Bestrooi ze met poedersuiker
 

Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille