Citroenzandkoekjes
Ingrediënten:
• 250 g bloem
• 150 g boter
• 50 g poedersuiker
• 60 g suiker
• 60 g gemalen amandelen
• 1 ei
• 3 g bakpoeder*
• geraspte schil van 1 citroen
Benodigdheden: beslagkom*, meelzeef*, citroenrasp*, deegroller*, uitsteekvormpjes*, bakplaat*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten in een schaal, voeg het ei op het einde toe en kneed snel tot een deegbal.
- Zet het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast.
- Warm de oven voor op 175°C
- Rol het deeg uit met een deegroller tot +/- 3mm
- Steek vormpjes uit (diverse uitsteekvormpjes verkrijgbaar bij Dille & Kamille).
- Plaats de koekjes op een ingevette bakplaat en zet +/- 10 min in de oven.
- Laat afkoelen op een taartrooster.
- Bestrooi ze met poedersuiker
Dit recept werd uitgewerkt door Dille &
Kamille