Fudge met strooigoed

Een heerlijk avondje is niet compleet zonder lekkers. Deze fudge maak je in een handomdraai, je hoeft alleen even te wachten tot ‘ie goed opgestijfd is voor je hem aansnijdt. Fudge is trouwens ook leuk om te maken met restjes chocoladeletters en strooigoed. 

Dit recept is voor ons gemaakt door Marlies. Op haar Instagram vind je nog veel meer inspiratie op het gebied van wonen en lifestyle.

Boodschappenlijst

Dit heb je nodig:

  • Blikje gecondenseerde melk (Friese Vlag)
  • 350 gr pure chocolade
  • 250 gr strooigoed (pepernoten, schuimpjes, marsepein, suikergoed) + 50 gr als versiering

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Zo maak je het:

  1. Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier.
  2. Giet de gecondenseerde melk in een steelpannetje.
  3. Breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan de melk.
  4. Smelt de chocolade in de melk op een zacht vuurtje tot het een romige massa is. 
  5. Draai dan het vuur uit en voeg snel het strooigoed toe aan het pannetje. Roer goed door elkaar.
  6. Schep het mengsel in de bakvorm en versier de bovenkant van de fudge met het achtergehouden strooigoed. 
  7. Zet de fudge minimaal 3 uur in de koelkast om goed op te stijven voor je hem aansnijdt.
Tip: Deze fudge is ook heel lekker met een andere vulling. Bijvoorbeeld met (gezouten) noten, koekjes of marshmallows.