Boodschappenlijst
Dit heb je nodig:
- Blikje gecondenseerde melk (Friese Vlag)
- 350 gr pure chocolade
- 250 gr strooigoed (pepernoten, schuimpjes, marsepein, suikergoed) + 50 gr als versiering
Zo maak je het:
- Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier.
- Giet de gecondenseerde melk in een steelpannetje.
- Breek de chocolade in stukjes en voeg toe aan de melk.
- Smelt de chocolade in de melk op een zacht vuurtje tot het een romige massa is.
- Draai dan het vuur uit en voeg snel het strooigoed toe aan het pannetje. Roer goed door elkaar.
- Schep het mengsel in de bakvorm en versier de bovenkant van de fudge met het achtergehouden strooigoed.
- Zet de fudge minimaal 3 uur in de koelkast om goed op te stijven voor je hem aansnijdt.
Tip: Deze fudge is ook heel lekker met een andere vulling. Bijvoorbeeld met (gezouten) noten, koekjes of marshmallows.