- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Koekjes & ander zoet
- Glutenvrije koekjes met lemon curd
Glutenvrije koekjes met lemon curd
Leuk om te maken, glutenvrij en heel erg lekker: deze koekjes met lemon curd fleuren elk kopje koffie of thee op!
Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 150 g glutenvrije bloem + extra om je werkblad te bestuiven
- 50 g amandelmeel
- 1 tl bakpoeder*
- ½ tl baking soda*
- ½ tl zout*
- 1 tl gemberpoeder*
- ½ tl kaneel*
- 100 g boter, op kamertemperatuur
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract*
- Lemon curd*
- Poedersuiker
Benodigdheden
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Doe de glutenvrije bloem, het amandelmeel, de bakpoeder, baking soda, het zout, gemberpoeder en de kaneel in een kom en roer goed door.
- Klop in de andere kom de boter en basterdsuiker tot een luchtig geheel. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix goed door.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan het botermengsel en meng tot een soepel deeg.
- Bestuif je werkblad met glutenvrije bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte.
- Druk met de uitsteekvorm bloemen uit het deeg.
- Rol het overgebleven deeg steeds opnieuw uit en steek er bloemetjes uit tot het deeg op is.
- Leg de helft van de koekjes op de bakmat.
- Verdeel een dun laagje lemon curd over de koekjes, leg er een ander bloemkoekje op en druk voorzichtig aan.
- Plaats de bakmat in de oven en bak de glutenvrije koekjes met lemon curd in ca. 12 à 14 minuten goudbruin. Laat afkoelen op het rooster en bestrooi met poedersuiker.
Tip: Voor een beetje pit kun je ook onze ginger curd, in plaats van lemon curd, gebruiken.