- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Koekjes & ander zoet
- Hartkoekjes met aardbeien curd
Hartkoekjes met aardbeien curd
Met deze dubbele koekjes met aardbeien curd laat je alle harten sneller kloppen. Makkelijk om te maken, dus ook geschikt voor kleine bakkertjes!
Boodschappenlijst
Ingrediënten
- Bakmix voor koekjes*
- 180 g boter, op kamertemperatuur
- 1 losgeklopt ei
- Bloem om je werkblad te bestuiven
- Strawberry curd*
Benodigdheden
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Maak het deeg volgens de instructies op de verpakking van de bakmix.
- Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte.
- Druk met de uitsteekvorm hartjes uit het deeg.
- Rol het overgebleven deeg steeds opnieuw uit en steek er hartjes uit tot het deeg op is.
- Leg de helft van de koekjes op de bakmat.
- Verdeel een dun laagje aardbeien curd over de koekjes, leg er een ander hartkoekje op en druk voorzichtig aan.
- Plaats de bakmat in de oven en bak de hartkoekjes met aardbeien curd in ca. 12 à 14 minuten goudbruin. Laat afkoelen op het rooster.