Koekhuisjes
Ingrediënten:
• 250 g bloem
• 175 g boter
• 70 g suiker
• 1 ei
• snufje zout
• 1/2 zakje vanillesuiker
Voor het glazuur:
• poedersuiker
• water of citroensap
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten in een schaal, voeg het ei op het einde toe en kneed snel tot een deegbal.
- Zet het deeg afgedekt 1 uur in de koelkast.
- Warm de oven voor op 175°C.
- Strooi bloem op het werkvlak en rol het deeg uit met een deegroller tot +/- 3mm.
- Steek vormpjes uit (diverse uitsteekvormpjes verkrijgbaar bij Dille & Kamille).
- Plaats de koekjes op een licht ingevette bakplaat en bak +/- 10 min in de oven.
Voor het glazuur
- Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster en meng intussen het water/ het citroensap en de gezeefde bloemsuiker tot een glad papje. Voeg eventueel nog iets meer bloemsuiker of citroensap toe om een vaste consistentie te verkrijgen.
- Bevestig de deeltjes aan elkaar met het glazuur.
- Zet de huisjes op een taartrooster tot het glazuur hard geworden is.
Dit recept werd uitgewerkt door Dille &
Kamille