Recept: Lekkere koekjes met witte chocola & framboos

Deze heerlijke koekjes met witte chocola en frambozen zijn lekker fris, zoet en een superleuke traktatie voor mama. Tip: doe ze in een mooi trommeltje, met een lintje erom. Leuk als cadeautje voor moederdag!

Voor ongeveer 20 koekjes
Bereidingstijd 15 minuten + 12-15 minuten baktijd

Ingrediënten

  • 200 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 300 gr bloem
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 eieren
  • 200 gr witte chocolade (fijn, in kleine stukjes gehakt)
  • 100 gr frambozen
  • 1/2 tl zout

Benodigdheden

Recept: Lekkere koekjes met witte chocola & framboos

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Mix de boter met de suiker, tot het glad is.
  3. Mix de bloem met de zout, bakpoeder en baking soda in een aparte kom.
  4. Klop de eieren met de vanille-extract tot ze lekker luchtig zijn, en mix de rest van de ingrediënten erbij. 
  5. Voeg 90% van de chocolade toe. Schep om met de pollepel.
  6. Maak kleine balletjes van dezelfde grootte van het deeg. Plat drukken is niet nodig, want ze lopen nog uit in de oven.
  7. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd genoeg ruimte tussen de balletjes!
  8. Bak de koekjes ongeveer 12 tot 15 minuten.
  9. Halverwege de baktijd, als de bolletjes al “gesmolten” zijn, ‘prik’ je de stukjes framboos en extra chocolade in de koekjes.
  10. Zijn de koekjes klaar? Yes! Laat ze nog minimaal 10-15 minuten op de bakplaat afkoelen, tot ze volledig afgekoeld zijn.

Bekijk de producten uit dit recept