Wafeltjes met vanille
Voor 25 wafeltjes
Ingrediënten:
• 250 g zelfrijzende bloem
• 140 g suiker
• 10 g vanillesuiker
• 1 vanillestokje*
• 3 eieren
• 200 g boter
• snufje zout*
Benodigdheden: steelpannetje*, snijmesje*, kom*, pollepel*, keukenmachine of mixer, wafelijzer, lepel*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur.
- Snij de vanillestok overlangs door en schraap uit elke helft de vanillezaadjes.
- Meng in een kom de bloem, de suiker, de vanillesuiker, de vanillezaadjes en een snufje zout. Meng alle ingrediënten goed.
- Voeg de eieren toe en mix alles tot een glad deeg.
- Doe er vervolgens ook de gesmolten boter bij en mix nog een keer.
- Laat het deeg gedurende 1 à 2 uur opstijven in de koelkast.
- Bak de wafeltjes in een wafelijzer. Stel de temperatuur in op de hoogste stand. Gebruik ongeveer een eetlepel deeg per wafeltje.
- Laat de wafeltjes na het bakken afkoelen op een taartrooster.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.