Appel-peer crumble
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 appels, geschild en in blokjes
- 100 g frambozen (vers of diepvries)
- 100 g suiker
- 60 g boter
- 85 g bloem
- 50 g havervlokken
- 100 ml slagroom
- 10 g poedersuiker
Benodigdheden: weegschaal*, maatkan*, kom*, mesje*, snijplank*, weckpotje tulpvorm*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Doe de suiker, boter, bloem en havervlokken in een kom en meng met je vingertoppen tot kruimels.
- Verdeel de frambozen over de weckpotjes. Leg er een laagje appelblokjes op en werk af met de deegkruimels.
- Bak de potjes 30 minuten in de oven tot de crumble mooi bruin is. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
- Klop ondertussen de slagroom lobbig met de poedersuiker.
- Schep voor het opdienen wat slagroom op de crumble. Ook lekker met vanille-ijs!