Gestoofd winterfruit met opgeklopte kokos-mascarponeroom en amaretti-koekjes
Voor 6 personen
Ingrediënten:
• 2
appels, in partjes
• 2 peren, in partjes
• 2 sinaasappels, geschild en
in partjes gesneden
• ½ tl vanille-extract*
• 2 anijssterren*
• 2 el
suiker
• 250 g mascarpone
• 100 ml kokosmelk
• 50 g poedersuiker
• 6 amaretti-koekjes*
Benodigdheden: snijmesje*,
kommen*, steelpannetje*, pollepel*, garde*, 6 dessertglaasjes*
*deze
artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Zet de kokosmelk de avond van tevoren in de koelkast.
- Schil de sinaasappel en snij hem in partjes. Verwijder de witte vliesjes (à vif snijden).
- Meng de appelpartjes met de peren, sinaasappel, vanille-extract en steranijzen.
- Doe het mengsel in een steelpannetje met een bodempje water en voeg ook de suiker toe.
- Laat al roerend op een zacht vuurtje 5 minuten stoven. Let op: het is niet de bedoeling dat je het fruit tot moes kookt.
- Klop de kokosmelk, mascarpone en poedersuiker met een garde tot een romig geheel.
- Verdeel het fruit over 6 glaasjes, schep er een royale eetlepel kokos-mascarponemengsel over en werk af met verkruimelde amaretti-koekjes. Serveer onmiddellijk.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Louise De Brabandere.