Gestoofde peertjes met oranjebloesemwater
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 4 kleine peren
• klontje boter
• ¼ tl kardemomzaadjes*
• klein(!) scheutje oranjebloesemwater*
• 1 el suiker
Benodigdheden: snijmesje*, steelpannetje*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
- Smelt de boter in een steelpannetje op een zacht vuur en voeg de kardemomzaadjes, suiker en het oranjebloesemwater toe.
- Voeg tenslotte ook de peertjes toe en laat zachtjes karamelliseren.
Tip: varieer ook eens met bv. amandel-extract of rozenwater. Deze gestoofde peertjes zijn ook heerlijk bij pannenkoekjes met karnemelk of met een bolletje vanille-ijs.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.