Koude soep van rood fruit

Deze koude soep van gemengd rood fruit en kers-salie siroop serveer je met een bolletje vanille-ijs. Een echt zomers dessert waar je iedereen mee verrast!




Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur koelkast

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Doe het fruit, water en de granolakruiden in de steelpan en breng aan de kook. Laat 15 minuten doorkoken. 
  2. Voeg de siroop toe, roer door en laat helemaal afkoelen. 
  3. Doe de soep in een smalle, hoge kom en pureer glad met de staafmixer. Zet hierna minstens een uur in de koelkast.
  4. Verdeel de koude soep over de kommen en schep er een bol vanille-ijs in. Garneer met een paar blaadjes munt.

Tip: om de soep zoeter te maken, kan je er meer kers-salie siroop aan toevoegen. Voor een pittige smaak kies je voor gembersiroop*.