- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Nagerechten
- Koude soep van rood fruit
Koude soep van rood fruit
Deze koude soep van gemengd rood fruit en kers-salie siroop serveer je met een bolletje vanille-ijs. Een echt zomers dessert waar je iedereen mee verrast!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur koelkast
Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 250 g gemengd rood fruit
- 200 ml water
- 2 el granolakruiden*
- 3 el kers-salie siroop*
- Vanille-ijs
- Verse munt
Bereiding
- Doe het fruit, water en de granolakruiden in de steelpan en breng aan de kook. Laat 15 minuten doorkoken.
- Voeg de siroop toe, roer door en laat helemaal afkoelen.
- Doe de soep in een smalle, hoge kom en pureer glad met de staafmixer. Zet hierna minstens een uur in de koelkast.
- Verdeel de koude soep over de kommen en schep er een bol vanille-ijs in. Garneer met een paar blaadjes munt.
Tip: om de soep zoeter te maken, kan je er meer kers-salie siroop aan toevoegen. Voor een pittige smaak kies je voor gembersiroop*.