Moelleux au chocolat
Voor 4 personen
• 2 eieren
• 1 eidooier
• 125 g boter
• 125 g pure chocolade
• 60 g suiker
• 20 g bloem
*eventueel rood fruit, slagroom of vanille-ijs voor het serveren
Benodigdheden: kom*, steelpannetje*, pollepel*, mixer, meelzeef*, ramekins* of bakringen*, bakpapier, bakplaat*, spatel*, snijmesje*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de boter met de chocolade au bain marie.
- Roer de gesmolten chocolade glad en laat een beetje afkoelen.
- Ondertussen klop je de eieren en de dooier samen met de suiker tot je een schuimige, dikke massa hebt.
- Roer het chocolademengsel door de eieren.
- Meng de gezeefde bloem hier voorzichtig door.
- Laat het mengsel in de koelkast afkoelen.
- Beboter en bebloem de ramekins (of bakringen).
- Verdeel het mengsel over 4 ramekins (of bakringen). Tip: als je bakringen gebruikt, bedek je de bakplaat met bakpapier.
- Zet de ramekins 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant van het chocoladedeeg net gestold is.
- Haal de moelleux uit de oven en laat ze een minuutje afkoelen. (Als je bakringen gebruikt: haal de moelleux met een spatel van de bakplaat en zet ze op een bordje. Haal de ringen voorzichtig weg, snij eventueel met een mesje de randjes los.)
- Serveer met wat rood fruit, geklopte slagroom of vanille-ijs.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u.