- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Nagerechten
- Peramisu met koffiesiroop en cantuccini
Peramisu met koffiesiroop en cantuccini
Deze variant op de klassieke tiramisu is gemaakt met peren, cantuccini en mascarpone met kruidige (koffie)siroop. Een heerlijk dessert voor de herfst of winter!
Aantal personen: 8
Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 3 Doyenné du Comice peren
- 250 ml slagroom
- 500 g mascarpone
- 4 el kaneel-kardemom siroop*
- Cantuccini tradizionale (180 g)*
- 2 kopjes afgekoelde espresso van Andoro koffiebonen*
- Chocolade tablet 100% pure cacao*
- Cacaopoeder
Benodigdheden
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Schil de peren, snijd doormidden en verwijder het klokhuis.
- Snijd de peren (met een mesje of handmandoline) in de lengte in dunne plakjes.
- Klop de slagroom stijf.
- Meng in een andere kom de mascarpone met de siroop.
- Spatel de slagroom door het mascarponemengsel.
- Breek de cantuccini in stukjes. Verdeel over de bodem van de schaal en schenk de espresso erover.
- Leg de helft van de plakjes peer op de laag cantuccini en verdeel hier de helft van de mascarponeroom over.
- Herhaal met de resterende peer en mascarponeroom.
- Rasp de pure chocolade erover en bestrooi eventueel met wat cacaopoeder.
- Zet de peramisu minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast om goed op te stijven.