Tiramisu met pepernoten
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 min. + 1 uur opstijven
Ingrediënten
• 30-tal pepernoten
• 1 kopje koude koffie
• scheutje Amaretto-likeur
• 2 eieren
• 200 g mascarpone
• 3 el suiker
• 4 tl cacaopoeder
Benodigdheden: kommen, garde-met-bal, spatel, 4 dessertglaasjes, lepel, zeefje
Bereiding
- Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf en meng de eidooiers met de mascarpone en de suiker.
- Meng het mascarponemengsel voorzichtig onder het eiwitschuim.
- Meng de koffie met de Amaretto. Dip de pepernoten er één voor één kort in.
- Schik enkele pepernoten als bodem in 4 dessertglaasjes en lepel er wat van het mascarponemengsel over.
- Maak dan een nieuw laagje met pepernoten en werk af met een laagje mascarponemengsel.
- Bestuif met cacaopoeder.
- Laat de tiramisu minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.