Witte chocolademousse met kardemom
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 200 g witte chocolade
• scheutje room
• 1 blaadje gelatine
• 3 eiwitten
• 1,5 dl room
• ½ tl gemalen kardemom*
• szechuan peper
Benodigdheden: steelpannetje*, kommen*, spatel*, garde*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Laat de witte chocolade au bain-marie smelten met een scheutje room en de fijngemalen kardemom.
- Laat de gelatine weken in ijskoud water en knijp goed uit.
- Meng de gelatine door de gesmolten chocolade.
- Klop de eiwitten tot pieken en spatel ze voorzichtig door de chocolade.
- Klop de room lobbig en meng door het chocolademengsel.
- Laat de mousse een nachtje in de koelkast opstijven.
- Serveer de chocolademousse met wat fijngemalen szechuan peper.
Tip: deze mousse is ook heerlijk met stoofpeertjes in rode port.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.