Bananen-dadelbrood
Voor 1 cake
Ingrediënten:
• 3 rijpe bananen (hou 1 banaan apart)
• 4 el agavesiroop
• 150 g Griekse yoghurt
• 3 eieren
• 140 g speltbloem
• 100 g gemalen havermout
• 1 el bakpoeder*
• 50 g walnoten, fijngehakt
• 8 dadels zonder pit, in stukjes
Benodigdheden: kommen*, keukenmachine of blender, pollepel*, bakpapier, bakvorm*, snijmesje*, caketester*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Meng de agavesiroop met de Griekse yoghurt, de eieren en 2 bananen. Mix glad in een blender of keukenmachine.
- Doe de speltbloem, de havermout, het bakpoeder, de walnoten en dadels in een kom.
- Giet de ‘droge’ ingrediënten beetje per beetje bij het bananen-mengsel. Meng goed.
- Doe het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.
- Leg bovenop het bananen-dadelbrood een doormidden gesneden banaan.
- Bak het bananen-dadelbrood ca. 60 minuten in de voorverwarmde oven tot het gaar is.
- Laat afkoelen op een taartrooster.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.