Recept Bananenbrood
Eén van onze favoriete baksels is bananenbrood: lekker zoet, voedzaam en makkelijk om te maken. Eet je 'm niet in een keer op? Vries het bananenbrood dan - in plakjes - in. Haal het de avond van tevoren uit je vriezer, of laat het ontdooien in je tas. Zo heb je altijd een vers plakje bananenbrood!
INGREDIËNTEN
- 2 heel rijpe bananen (ca. 250 g)
- 20 g ongezouten boter op kamertemperatuur
+ extra om in te vetten - 2 el ahornsiroop/maple syrup
- 2 tl koekkruiden
- 2 eieren
- ½ tl baksoda (natriumbicarbonaat)
- 1 theelepel vanille-extract
- 150 g amandelmeel
- een klontje boter om in te vetten
- bloem om te bestuiven
- 4 eetlepels geschaafde amandelen
BENODIGDHEDEN
- Weegschaal
- Kom
- Lepel
- Cakevorm 25 cm
- Zeefje
- Caketester of satéprikker
- Taartrooster
BEREIDING
- Prak de bananen met de zachte boter zo fijn mogelijk. Voeg de ahornsiroop en koekkruiden toe en meng goed.
- Klop de eieren los en meng door het beslag met de baksoda, het vanille-extract en amandelmeel.
- Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de cakevorm in en bestuif met bloem.
- Doe het beslag in de vorm en bestrooi met de geschaafde amandelen.
- Bak het bananenbrood in ca. 1 uur gaar. Controleer na ongeveer 1/2 uur of de amandelsnippers niet te donker worden. Dek anders de vorm af met aluminiumfolie.
- Controleer met een caketester of satéstokje of het brood gaar is. Neem het uit de oven en laat even rusten. Haal je bananenbrood uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.