- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Ontbijt & brunch
- Bananenpannenkoekjes met chocolade
Bananen pannenkoekjes met chocolade
Makkelijk om te maken en heel erg lekker: met een stapel bananenpannenkoekjes begin je je dag vol energie!
Aantal personen: 4
Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 4 rijpe bananen
- ½ tl kaneel*
- ½ tl vanille-extract*
- 4 eieren
- 1 l (plantaardige) melk
- Bakmix voor pannenkoeken, spelt, 500 g*
- 1 el poedersuiker
- 2 tl bakpoeder*
- Snufje zout*
- Olijfolie*
- Chocolade tablet 100% cacao*
- Esdoornsiroop*
Bereiding
- Prak de bananen met een vork fijn.
- Mix in een kom de geprakte bananen met de kaneel, het vanille-extract, de eieren en melk.
- Doe de bakmix, poedersuiker, bakpoeder en zout bij het bananenmengsel en meng tot een glad beslag.
- Verhit een scheutje olie in de pan en schep er een soeplepel beslag in. Als de pan groot genoeg is, kan je meerdere pannenkoekjes tegelijk bakken.
- Bak de pannenkoekjes goudbruin en gaar. Herhaal tot het beslag op is.
- Verdeel de bananenpannenkoekjes - in stapels - over de borden.
- Rasp de chocolade over de pannenkoekjes en giet er een beetje esdoornsiroop overheen.
Tip: Blauwe bessen, yoghurt, honing, vers fruit, noten… Met je favoriete toppings maak je de pannenkoekjes nog lekkerder!