Recept: Een lekker en gezond havermoutontbijtje voor mama
Eet mama best gezond? Of heb je zin om haar met moederdag eens te verwennen met iets anders dan een croissantje? Van dit lekkere en gezonde havermoutontbijt krijgt ze lekker veel energie, en het smaakt heerlijk!
Ontbijtje voor een persoon
Bereidingstijd 15 - 20 min
Ingrediënten
- 60 gr fijn havervlokken
- 100 ml water
- 100 ml plantaardige melk (bijv. haver- of amandelmelk)
- Een snufje zout
- 1 tl kokosolie
- 1 tl vanille-extract
Toppings
- gepofte quinoa (te koop in de biologische supermarkt)
- Rauwe cacaonibs of kleine stukjes gehakte pure chocola
- 200 gr aardbeien
- Ahornsiroop (esdoorn siroop of maple syrup)
Benodigdheden
- Een pan
- Een houten pollepel
- Een handmixer
- Een eetlepel
- Een weckpot
Bereiding
- Kook de havermout in de water en melk, met een snufje zout. Laat het ongeveer 5 minuten koken tot het lekker smeuïg is. Je mag nog wat extra melk of water toevoegen als je dat lekker vindt.
- Voeg de kokosolie toe in de pan, dit maakt het extralekker.
- Roer de vanille extract en een beetje esdoorn siroop in de havermout. Laat het afkoelen. (10 min ongeveer)
- Blend – met behulp van de handmixer - de helft van de havermout met een handvol aardbei. Zo krijg je een mooie, roze havermout pap.
- Pak een weckpot en begin met laagjes maken.
- Als je een aardbei in de lengte doorsnijd, krijg je een lieve hartjesvorm. Deze kun je tegen de zijkant van de weckpot plakken.
- Je kunt variëren met laagjes van havermout, de roze havermout, gepofte quinoa en de cacao nibs. De verschillende structuren maken een heerlijke mix van hard en zacht.
- Als je klaar bent met je laagjes, leg je de resterende aardbeien en andere toppings bovenop je havermout. Heerlijk!