Ei-nestjes
Voor 6 personen
Ingrediënten:
• 6 eieren
• 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
• 6 theel. fijne reepjes gerookte bacon
• grof zeezout*
• versgemalen zwarte peper*
• boter
Benodigdheden: ronde uitsteekvorm*, muffinbakplaat*, bakkwastje*, vork*, kom*, taartrooster*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol het bladerdeeg uit en steek ronde lapjes deeg uit met behulp van een uitsteekvorm.
- Vet de muffinbakplaat in met wat boter.
- Schik de deegrondjes in de muffinplaat.
- Doe telkens 1 tl baconreepjes in een vormpje en breek er een eitje over.
- Splits het extra eitje en klop de eidooier los met een scheutje water.
- Strijk het bladerdeeg licht in met het losgeklopte ei.
- Bak de ei-nestjes ca. 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de ei-nestjes uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Tip: als er zich een hard velletje gevormd heeft, kan je dat voorzichtig lostrekken tot je de zachte dooier weer ziet.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.