Filo-wrap met zalm, ricotta en pesto
Voor 4 personen
Ingrediënten:
voor de filo-wrap:
• 4 zalmfilets (van ongeveer 100 g)
• 250 g ricotta
• 4 el pesto alla Genovese*
• 1 pak kant-en-klaar filodeeg
• olijfolie*
• peper en zout*
voor de yoghurtdip:
• 200 g Griekse yoghurt
• ¼ komkommer, geschild en fijngeraspt
• handje verse fijngehakte groene kruiden:
peterselie, dille, munt en bieslook
voor erbij:
• 200 g veldsla
• olijfolie*
• witte wijnazijn
• peper en zout*
Benodigdheden: bakkwastje*, mengkommen*, lepel*, bakplaat*, bakpapier
*deze artikelen zijn
verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg het filodeeg open.
- Neem voor elke wrap zo’n 3 velletjes filodeeg.
- Bestrijk elk velletje met een beetje olijfolie en leg de velletjes opnieuw op elkaar.
- Leg op elk stapeltje van 3 velletjes een stukje zalmfilet.
- Meng de ricotta met de pesto en doe een lepel van het mengsel naast de zalm. Kruid met peper en zout.
- Rol de wraps één voor één op. Bestrijk de buitenkant ook met wat olijfolie.
- Leg de filowraps op een bakplaat met bakpapier en bak ze ca. 35 minuten in de oven tot ze mooi krokant gebakken zijn.
- Meng intussen alle ingrediënten voor de yoghurtdip.
- Breng de veldsla op smaak met olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout.
- Schik de sla op de borden. Leg op elk bord een filo-wrap en serveer met de yoghurtdip.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.