Gezonde havermoutpannenkoeken
Voor 8 kleine pannenkoekjes
Bereidingstijd: 10 min
INGREDIËNTEN
- 110 gr volkoren bloem
- 75 gr havermout, fijne vlokken
- 1 el rietsuiker
- 1 ei
- 1 groot tl bakpoeder
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl vanille-extract
- 2 el Griekse yoghurt
- 180 ml melk
- Snufje zout
- Kokosvet of boter voor bakken
BENODIGDHEDEN
- Kom
- Sauslepel
- Garde
- Koekenpan
TOPPINGS
Maple syrup, zaden & nootjes, seizoensfruit en rode bessen extra-confiture
BEREIDING
Mix alle ingrediënten luchtig samen met een vork of een garde. Klop het ei wel even apart op met een vork en giet daarna bij de rest van de ingrediënten. Giet vervolgens het beslag in een opgewarmde pan en bak elke pannenkoek ongeveer 1 minuut aan beide kanten.