Griekse pannenkoek met feta
Voor 4 pannenkoeken
Ingrediënten:
- 1 groot ei, losgeklopt
- 75 g bloem
- 150 ml melk
- plantaardige olie (om te bakken)
- 300 g verse spinazie, gewassen
- 1 teentje look, fijngesnipperd
- 100 g feta
- pijnboompitjes, geroosterd
- versgemalen zwarte peper *
Benodigdheden: kom*, garde*, koekenpan*, soeplepel*, spatel*, wok*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Maak het pannenkoekenbeslag: meng het losgeklopte ei met de bloem en roer er de melk onder.
- Mix het geheel tot een glad beslag.
- Doe een scheutje plantaardige olie in een pan en verhit.
- Schenk een portie beslag in de pan (eventueel met behulp van een soeplepel).
- Draai de pannenkoek om met een spatel als de randen krokant zijn gebakken.
- Bak intussen de spinazie met de fijngesnipperde look in de wok met wat olie.
- Leg de pannenkoek open op een bord, verdeel er wat gebakken spinazie over en verkruimel er de feta over.
- Werk af met de pijnboompitjes en wat versgemalen zwarte peper.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.