Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 300 ml sterke Earl Grey, zwarte thee*
- 200 g donkere rozijnen
- 300 ml (plantaardige) melk
- 40 g havermout
- Vanille-extract*
- Appeltaartkruiden*
- Honing, amandel*
Bereiding
- Doe de rozijnen in een kom en giet er de hete, sterkte thee over.
- Laat een paar uur - of een nacht - wellen. Hoe langer de rozijnen wellen, hoe sterker de theesmaak.
- Breng de melk aan de kook, zet het vuur iets lager en voeg de havermout toe.
- Laat ongeveer 4 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig.
- Voeg een paar druppeltjes vanille-extract en 2 eetlepels gewelde rozijnen toe. Laat even meekoken.
- Schenk de havermoutpap in een kom en bestrooi met appeltaartkruiden.
- Breng op smaak met honing.
Tip: De rest van de Earl Grey rozijnen kan je in een gerecht met couscous of zelfgemaakte appeltaart gebruiken.