Havermoutpap met gekarameliseerde peer en kaneel
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 100 g havermout
• 1 liter melk (koemelk of amandelmelk)
• 2 peren
• 8 tl suiker
• 4 el boter
• kaneelpoeder*
Benodigdheden: dunschiller*, snijmesje*, koekenpan*, steelpan*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Schil de peren met behulp van een dunschiller en snijd ze doormidden.
- Stoof ze in een pan aan met wat boter en 4 tl suiker tot ze mooi karameliseren.
- Verwarm de melk in een steelpannetje op het vuur en voeg de havermout toe. Laat zo’n 3 minuten koken.
- Voeg 4 tl suiker toe, haal van het vuur en laat nog 2 minuten staan.
- Schep de havermoutpap in kommetjes, leg er de gekarameliseerde peer op en werk af met wat kaneelpoeder.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.