Knapperige granola met noten
Ingrediënten:
• 100 gram havermout
• 50 gram geraspte kokos
• 50 gram zonnebloempitten (of pompoenpitten)
• 3 el sesamzaad
• 50 ml honing*
• 1 tl vanille-extract*
• 1 tl kaneel*
• zeezout*
• 1 eiwit
• 125 gram walnoten, grof gehakt
• 125 gram pecannoten, grof gehakt
Benodigdheden: bakplaat*, bakpapier, keukenmachine, pollepel*, mengkom*, garde met balletje*
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de havermout, kokos, zonnebloem- of pompoenpitten en het sesamzaad in de keukenmachine tot alles gemalen en goed gemengd is (let op: het moet geen fijn poeder worden).
- Voeg de honing, het vanille-extract, de kaneel en een snuf zeezout toe aan het havermoutmengsel en roer door elkaar.
- Klop het eiwit schuimig, maar niet helemaal stijf.
- Doe de noten bij het eiwit en schep om totdat ze helemaal bedekt zijn met het eiwitschuim.
- Voeg ook het havermoutmengsel toe en roer voorzichtig door elkaar zodat alle noten bedekt zijn met de plakkerige havermout.
- Verdeel het noten-havermoutmengsel over het bakpapier en spreid uit.
- Zet de bakplaat in de oven en bak de notengranola in ongeveer 20 minuten bruin en knapperig.
- Haal de granola uit de oven en laat helemaal afkoelen (dit is belangrijk, want zo krijg je knapperige brokken).
- Eet de granola naar smaak met kwark, yoghurt, vers fruit en eventueel met nog wat extra honing.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, www.yellowlemontreeblog.com