Ontbijt met ‘overnight oats’
Heb je ’s ochtends niet veel tijd om een ontbijtje klaar te maken, maar start je je dag wel graag gezond? Dan is dit recept van 'overnight oats' met mandarijn iets voor jou. Je maakt het de avond van tevoren en laat het vervolgens een nachtje in de koelkast staan. ’s Ochtends roer je het nog even door en voeg je de toppings toe. Voor een rustig en goed begin van je dag!
Dit mengsel zet je ’s avonds in de koelkast:
- 50 g (fijne) havermout
- 1 el gebroken lijnzaad
- 1-2 el esdoornsiroop (maple syrup)*
- 1/2 tl gemalen kaneel*
- 1/2 tl gemalen kardemom
- snufje zout
- handje rozijnen
- 150 ml (plantaardige) melk
De topping voor de volgende ochtend:
- gepofte quinoa
- rauwe cacao nibs of fijngehakte pure chocola
- mandarijn
- extra esdoornsiroop* (optie)
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Tip: Met de toppings kan je eindeloos variëren. Maak je ontbijtje ook eens af met een lepel lekkere kwark, vers fruit, noten of zaden, honing, geraspte kokos, een handje van één van onze granola's of pindakaas met banaan!