Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 200 g granola chocolade & kokos*
- 75 g ongezouten roomboter
- 3 blaadjes gelatine (of 1½ g agar agar)
- 4 sinaasappels
- 375 g magere kwark
- 4 el lemon curd*
Benodigdheden
- Steelpan*
- 4 taartvormpjes gerecycled rvs, losse bodem, Ø 9 cm*
- Kartelmesje*
- Mengkom*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Smelt de roomboter in de steelpan op laag vuur. Zet het vuur vervolgens uit.
- Meng de granola door de boter en verdeel het mengsel over de bodem van de taartvormpjes. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.
- Laat de gelatine minstens 5 minuten weken in koud water.
- Verwijder van 2 sinaasappels de schil, inclusief het witte gedeelte, en snij de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit.
- Pers de overige 2 sinaasappels en verwarm het sap in de steelpan. Haal van het vuur voordat het kookt. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door het warme sinaasappelsap tot de gelatine is opgelost.
- Laat het sap afkoelen. Doe de kwark in de kom, giet het sap erbij en roer goed door elkaar.
- Haal de taartvormpjes uit de koelkast en giet het kwarkmengsel op de bodem van de vormpjes.
- Strijk de bovenkant glad en zet minstens 4 uur in de koelkast.
- Garneer de ontbijttaartjes met een laagje lemon curd en een paar sinaasappelpartjes.