Pannenkoekjes met ricotta

Pannenkoekjes met karnemelk

Voor 12 tot 14 pannenkoekjes

Ingrediënten:
• 250 g bloem
2 tl bakpoeder*
110 g rietsuiker
snufje zout*
4 eieren
3,75 dl karnemelk
1 tl vanille-extract*
250 g ricotta

Benodigdheden: meelzeef*, kom*, garde*, spatel*, koekenpan*, soeplepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille 

Bereiding:

  1. Zeef de bloem met de bakpoeder en meng met de suiker en een snufje zout. 
  2. Splits de eieren en voeg de eidooiers, de karnemelk, het vanille-extract en de ricottakaas toe. Meng tot een glad beslag. 
  3. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag. 
  4. Laat het beslag ca. 30 minuten rusten.
  5. Verhit een koekenpan en smeer in met een klontje boter.
  6. Gebruik een kleine soeplepel om het beslag van de pannenkoekjes in de pan te gieten. Maak kleine rondjes van ca. 12 cm diameter.
  7. Bak de pannenkoekjes op een laag vuur goudbruin en keer vervolgens om.

Tip: deze pannenkoekjes zijn heerlijk met esdoornsiroop of met gestoofde peertjes.

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.