Pannenkoekjes met ricotta
Voor 12 tot 14 pannenkoekjes
Ingrediënten:
• 250 g bloem
• 2 tl bakpoeder*
• 110 g rietsuiker
• snufje zout*
• 4 eieren
• 3,75 dl karnemelk
• 1 tl vanille-extract*
• 250 g ricotta
Benodigdheden: meelzeef*, kom*, garde*, spatel*, koekenpan*, soeplepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Zeef de bloem met de bakpoeder en meng met de suiker en een snufje zout.
- Splits de eieren en voeg de eidooiers, de karnemelk, het vanille-extract en de ricottakaas toe. Meng tot een glad beslag.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
- Laat het beslag ca. 30 minuten rusten.
- Verhit een koekenpan en smeer in met een klontje boter.
- Gebruik een kleine soeplepel om het beslag van de pannenkoekjes in de pan te gieten. Maak kleine rondjes van ca. 12 cm diameter.
- Bak de pannenkoekjes op een laag vuur goudbruin en keer vervolgens om.
Tip: deze pannenkoekjes zijn heerlijk met esdoornsiroop of met gestoofde peertjes.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.