Basisrecept voor pizza
Voor 2 pizza's
• Meng 500 gr pizzamix met 250 ml lauwwarm water in een beslagkom.
• Voeg 1 el olijfolie en 8 gr gedroogde gist toe.
• Kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een soepel deeg.
• Maak hiervan twee delen en laat het deeg 20-30 minuten rijzen.
• Rol het deeg uit op een met bloem bedekte plaat.
• Beleg het deeg met ingrediënten naar keuze.
• Bak de pizza in 15-20 minuten op 250°C goudbruin.
PIZZA BIANCA
met olijfolie, rozemarijn en grof zeezout
met olijfolie, rozemarijn en grof zeezout
Ingrediënten:
• verse rozemarijn
• grof zeezout*
• 2 el olijfolie*
Bereiding:
• verse rozemarijn
• grof zeezout*
• 2 el olijfolie*
Bereiding:
- Maak pizzadeeg met de bakmix volgens het hierboven weergegeven recept.
- Bestrooi de pizza met zeezout en rozemarijn en besprenkel met olijfolie.
- Bak de pizza in 15-20 minuten op 250°C goudbruin.
PIZZA CAPPERI, OLIVE E ACCIUGHE
met kappertjes, olijven en ansjovis
met kappertjes, olijven en ansjovis
Ingrediënten:
• 200 g gehalveerde kerstomaatjes
• 8 in stukjes gesneden ansjovisfilets
• 2 el kappertjes
• 8 olijven, zonder pit en in stukjes gesneden
• Italiaanse kruiden*
• verse oregano
• 1 el olijfolie*
Bereiding:
- Laat de kerstomaatjes voor gebruik grondig uitlekken om te voorkomen dat de pizza te klef wordt.
- Doe de plakjes tomaat in een vergiet en druk er voorzichtig met uw vuist op, zodat er zoveel mogelijk vocht uitloopt.
- Maak pizzadeeg met de bakmix volgens het hierboven weergegeven recept.
- Rol het deeg uit tot een cirkel die aan de randen iets dikker is.
- Bak hem zonder beleg een paar minuten in de oven zodat de bodem krokant blijft.
- Haal de pizza uit de oven en verdeel de tomaten gelijkmatig over het deeg.
- Leg eerst de ansjovisfilets op de pizza, daarna de kappertjes en tot slot de olijven.
- Bestrooi met oregano en Italiaanse kruiden en besprenkel met olijfolie.
- Bak de pizza in 15-20 minuten op 250°C goudbruin.
PIZZA VERDE
met mozzarella, ansjovis, kappertjes en rucola
met mozzarella, ansjovis, kappertjes en rucola
Ingrediënten:
• 1 bol mozzarella, in fijne plakjes gesneden
• 5 ansjovisfilets
• een handje fijngehakte peterselie
• 1 el fijngehakte kappertjes
• 2 tenen knoflook, fijngehakt
• zout en zwarte peper*
• 1 el olijfolie*
• rucola
Bereiding:
- Laat de mozzarella voor gebruik grondig uitlekken om te voorkomen dat de pizza te klef wordt.
- Maak pizzadeeg met de bakmix volgens het hierboven weergegeven recept.
- Rol het deeg uit tot een cirkel die aan de randen iets dikker is.
- Bak hem zonder beleg een paar minuten in de oven zodat de bodem krokant blijft.
- Haal de pizza uit de oven en en leg de mozzarellaplakjes op het deeg.
- Verdeel de rest van de ingrediënten (behalve de rucola) over de kaas en het deeg.
- Bestrooi de pizza naar smaak met zout en peper en besprenkel royaal met olijfolie.
- Bak de pizza in 15-20 minuten op 250°C goudbruin.
- Garneer de pizza voor het serveren met de blaadjes rucola.
Dit recept werd uitgewerkt door Dille &
Kamille