Citroenrisotto met rode poon
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten:
• 8 rode poon filets
• 300 g risottorijst
met citroen*
• 1 sjalotje, gepeld
en fijngesneden
• 1 teentje
knoflook, gepeld en fijngesneden
• 300 ml witte wijn
• 600 ml
groentebouillon
• 4 el geraspte Parmezaanse
kaas
• handvol
bladpeterselie, fijngehakt
• sap en rasp van ½
citroen
• 4 el olijfolie*
• peper en zout*
Benodigdheden: koekenpan*,
braadpan*, risottolepel*, spatel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Stoof de fijngesneden sjalot en de look kort aan in 2 eetlepels olijfolie.
- Doe er de risottorijst bij en laat even stoven tot de rijstkorrels glazig worden.
- Blus met de witte wijn en laat de rijst al het vocht opnemen.
- Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe en roer tot de rijst het vocht telkens helemaal heeft opgenomen. Herhaal tot de rijst mooi gaar is.
- Voeg de Parmezaan, de fijngehakte peterselie en het citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Laat de risotto 10 minuten afgedekt staan.
- Kruid de rode poon filets met peper en zout en bak ze in een pan met 2 el olijfolie.
- Serveer de filets met de risotto en werk af met wat citroenzeste.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.