Linguine met courgette, munt & mascarpone
Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 250 g linguine met citroen en peper*
- 1 courgette
- 1 el gedroogde tijm*
- 2 el olijfolie*
- Handvol blaadjes verse munt
- Rasp van 1 bio citroen
- Sap van 1/2 bio citroen
- 150 g mascarpone
- Zeezout*
- Zwarte peper*
- 2 el pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
Benodigdheden: snijplank*, snijmes*, bakplaat*, bakpapier, bakkwastje*, kookpot/pan*, mengkom*, pollepel*, vergiet*, serveerschaal*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Was de courgette en halveer in de lengte. Snijd de helften in plakjes.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel er de courgetteplakjes over.
- Wrijf met behulp van een bakkwastje de courgetteplakjes in met olijfolie.
- Kruid met de tijm, wat versgemalen peper en zeezout.
- Laat de courgette 10 minuten roosteren in de oven.
- Kook intussen de linguine beetgaar in een pan met ruim gezouten water.
- Hak de verse munt fijn.
- Meng de mascarpone met de fijngehakte munt, de citroenrasp en het sap. Tip: hou nog wat munt en citroenrasp opzij voor de afwerking.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af en meng met het mascarponemengsel.
- Doe ook de courgettes erbij.
- Werk af met de pijnboompitten, gemalen Parmezaanse kaas en wat munt en citroenrasp.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Jozefien Ryckx van Goestjes.