Linguine met tomatensaus en gehaktballetjes
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 500 g
linguine
• 2 flesjes
pastasaus ‘basilicum’*
• 2
tomaten, gewassen en in stukjes gesneden
• 400 g
kalfsgehakt
• olijfolie*
• basilicum
Benodigdheden: koekenpan*, kooktang*, steelpannetje*, pollepel*,
snijmesje*, snijplank*, kookpot/pan*, vergiet*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Rol kleine balletjes van het kalfsgehakt.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes bruin.
- Doe de tomatensaus in een steelpannetje met de blokjes verse tomaat.
- Verwarm de saus en voeg dan de gehaktballetjes toe.
- Kook de pasta intussen beetgaar in gezouten water.
- Giet de pasta af en meng met de saus.
- Werk af met enkele blaadjes verse basilicum en serveer met Parmezaanse kaas.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.