Pasta met groene groenten, pesto en kerstomaatjes
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 400 g maïspasta*
• 1 potje pesto alla Genovese*
• 200 g groene asperges, in stukjes van 2 cm
• 200 g snijbonen, in schuine plakjes >
• 100 g (diepvries)erwtjes, geblancheerd
• 1 ui, in halve maantjes
• 200 g broccoli, in kleine roosjes en geblancheerd
• 4 kleine trosjes kerstomaatjes
• een handje Parmezaanschilfers
• olijfolie*
• balsamicoazijn*
• peper en zout*
Benodigdheden: ovenschaal*, kookpot/pan, wok*, houten lepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de trostomaatjes in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie en balsamicoazijn. Kruid af met wat peper en zout.
- Zet de schaal 10 à 15 min. in een voorverwarmde oven op 180°C (tot de tomaatjes beginnen te barsten).
- Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok.
- Bak de ui aan tot die licht glazig is.
- Voeg de snijbonen toe en laat een minuutje meebakken.
- Voeg de asperges toe en laat nog even meebakken tot alles beetgaar is.
- Voeg tot slot de geblancheerde broccoliroosjes en de erwtjes toe.
- Breng op smaak met wat peper en zout.
- Schik op elk bord wat van de pasta, verdeel er een beetje pesto over en schik er wat van de groentjes rond.
- Werk af met een trosje tomaatjes en wat Parmezaanschilfers.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u.