Pansotti met walnotensaus
Leuk om zelf te maken (en heerlijk om vervolgens op te eten): pasta gevuld met spinazie en pompoen. De walnotensaus die je op het laatst toevoegt, maakt de pansotti nog lekkerder!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 g pastameel*
- 5 eieren
- Olijfolie*
- Zout*
- Bloem
- 400 g spinazie
- 2 teentjes fijngesneden knoflook
- Verse tijm
- 400 g pompoen in kleine blokjes
- Potje walnotensaus Salsa di noci*
- Parmezaanse kaas
- Handje geroosterde walnoten
Benodigdheden
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
Bereidingstijd is 60 minuten
- Maak het deeg voor de pasta (zie de verpakking van het pastameel) en rol het dun uit met de pastamachine. Gebruik hiervoor de roller voor lasagnevellen.
- Snij met het deegwieltje vierkantjes van 7 x 7 cm uit het deeg en leg ze op de, met bloem bestoven, schone theedoek.
- Doe wat olijfolie in een pan, voeg de spinazie, fijngesneden knoflook, wat geriste tijm, zout en peper toe en verhit kort op hoog vuur.
- Schep het geheel in de zeef en duw er met de achterkant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
- Kook de blokjes pompoen tot ze gaar zijn.
- Leg op ieder vierkantje deeg een bergje spinazie en pompoen. Vouw de vierkantjes als een driehoek dicht en druk de randen goed aan (eventueel met wat water).
- Kook de pansotti in water, of groentebouillon, beetgaar.
- Schep, direct na het afgieten, de walnotensaus door de pasta. Garneer met de Parmezaanse kaas, geroosterde walnoten en takjes tijm.