Boodschappenlijst
Ingrediënten
- Risotto met asperges*
- ± 2 l groentebouillon
- 1 el olijfolie extra vierge mediterrane kruiden*
- 2 tl basilicum*
- 1 tl salie*
- 1 tl tijm*
- 250 - 300 g groene asperges
Benodigdheden
- Pan met dikke bodem, bijvoorbeeld een gietijzeren koekenpan of hapjespan*
- Pollepel voor risotto*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Ontdek ook onze andere bijzondere smaken Risotto rijst.
Bereiding
- Breng de bouillon aan de kook.
- Verhit de olie in de pan en bak de kruiden een paar minuten op laag vuur.
- Doe de risotto erbij en bak 1 - 2 minuten mee (tot de korrels glazig zijn).
- Voeg steeds een beetje bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen.
- Blijf dit ca. 20 minuten, op middelhoog vuur, herhalen tot de risotto gaar is.
- Snij de onderkant van de asperges en kook ze 3 - 5 minuten.
- Serveer de asperges op of naast de risotto.