- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Pizza, pasta & risotto
- Risotto met asperges
Risotto met asperges
Anders dan witte asperges hoef je groene asperges niet te schillen en kan je ze eigenlijk overal bij serveren. Zo is deze veelzijdige groente bijvoorbeeld heerlijk in combinatie met risotto.
Bereidingstijd: ± 25 – 30 minuten
Boodschappenlijst
Ingrediënten
- Risotto met asperges*
- ± 2 l groentebouillon
- 1 el olijfolie extra vierge mediterrane kruiden*
- 2 tl basilicum*
- 1 tl salie*
- 1 tl tijm*
- 250 - 300 g groene asperges
Benodigdheden
- Pan met dikke bodem, bijvoorbeeld deze of deze*
- Pollepel voor risotto*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Breng de bouillon aan de kook.
- Verhit de olie in de pan en bak de kruiden een paar minuten op laag vuur.
- Doe de risotto erbij en bak 1 - 2 minuten mee (tot de korrels glazig zijn).
- Voeg steeds een beetje bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen.
- Blijf dit ca. 20 minuten, op middelhoog vuur, herhalen tot de risotto gaar is.
- Snij de onderkant van de asperges en kook ze 3 - 5 minuten.
- Serveer de asperges op of naast de risotto.