Risotto met groene asperges en saffraan
Voor 2 personen
Ingrediënten:
• 2 el olijfolie*
• 1 el boter
• 1 gele ui, fijngehakt
• 250 g risottorijst*
• 125 ml witte wijn
• 800 ml groentebouillon
• 5 saffraandraadjes*
• 1 el citroensap + rasp van 1 citroen
• 1 cup (dop)erwten
• 5 groene asperges, in stukjes gesneden
• 30 g Parmezaanse kaas
• 1 el crème fraîche
• peper en zout*
Benodigdheden: braadpan*, pollepel met gat*, grillpan*, tang*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verhit de boter en de olijfolie in een braadpan en fruit de ui op laag vuur tot deze glazig is.
- Doe de risottorijst erbij en roer om tot er een glanslaagje om de korrels zit. Verhit al roerende tot de rijst glazig is en de randen transparant lijken.
- Voeg vervolgens de witte wijn toe en laat zachtjes inkoken. Voeg, zodra de wijn is opgenomen, driekwart van de bouillon en alle saffraandraadjes toe.
- Laat zachtjes koken, roer af en toe. Zodra de rijst droog dreigt te worden, voeg je wat bouillon toe. Proef regelmatig om te kijken hoe gaar de korrel is.
- Bak de asperges ondertussen in een grillpan. Voeg een klein beetje olijfolie toe. Na 5-7 minuten zijn de asperges klaar, zet opzij.
- Als de rijst beetgaar is, laat je hem droogkoken. Voeg het citroensap en de rasp toe. Roer goed.
- Roer de Parmezaanse kaas en crème fraîche door de risotto.
- Voeg nu ook de groenten toe. Roer opnieuw en serveer de risotto meteen.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Ingrid Hofstra.