Boodschappenlijst
Benodigdheden
- Kom*
- Theedoek*
- Deegroller*
- 2 pizza bakplaten*
- Rasp vier zijden*
- Pizzasnijder*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Meng de pizzamix met het water in de kom. Voeg daarna de olijfolie en het gist toe en kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een soepel deeg.
- Verdeel het deeg in twee helften en maak van allebei een bal. Doe in een schaal, dek af met een theedoek en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Rol de deegballen, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot de gewenste dikte en leg de pizza’s vervolgens op de bakplaten (eerst even invetten of bekleden met bakpapier).
- Besmeer het deeg met crème fraîche, sprenkel er wat olijfolie over en strooi de gedroogde kruiden erover.
- Rasp de courgette in dunne plakjes en beleg de pizza’s ermee.
- Knijp de citroen erover uit en bestrooi nogmaals met wat kruiden.
- Maak de pizza’s af met geraspte gruyère.
- Verwarm de oven voor op 250˚C en bak de pizza’s in 15 – 20 minuten gaar. Eet smakelijk!