Zomerse pizza

Met deze ‘pizza bianca’ (zonder tomatensaus) met plakjes courgette en verschillende Italiaanse kruiden proef je de zomer! Lekker met een groene salade erbij.



+- 5 kwartier       2 pizza's

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

  1. Meng de pizzamix met het water in de kom. Voeg daarna de olijfolie en het gist toe en kneed het geheel in ca. 10 minuten tot een soepel deeg.
  2. Verdeel het deeg in twee helften en maak van allebei een bal. Doe in een schaal, dek af met een theedoek en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  3. Rol de deegballen, op een met bloem bestoven werkblad, uit tot de gewenste dikte en leg de pizza’s vervolgens op de bakplaten (eerst even invetten of bekleden met bakpapier).
  4. Besmeer het deeg met crème fraîche, sprenkel er wat olijfolie over en strooi de gedroogde kruiden erover.
  5. Rasp de courgette in dunne plakjes en beleg de pizza’s ermee.
  6. Knijp de citroen erover uit en bestrooi nogmaals met wat kruiden.
  7. Maak de pizza’s af met geraspte gruyère.
  8. Verwarm de oven voor op 250˚C en bak de pizza’s in 15 – 20 minuten gaar. Eet smakelijk!

Bekijk onze artikelen