Bloemkool-couscoussalade met citrusvinaigrette

Bloemkool-couscoussalade met citrusvinaigrette

 Voor 6 personen


Ingrediënten:
 
• 300 g couscous
• 300 g bloemkool
• 1 granaatappel
• 3 el gedroogde veenbessen
• 100 g pistachenoten, grofgehakt
• 10 g bieslook, fijngehakt
• 20 g platte peterselie, fijngehakt
• 15 g koriander, fijngehakt
• sap van 1 citroen
• 1 el mosterd met honing en tijm*
• 1 tl honing
• 100 ml olijfolie*
• peper en zout*

Benodigdheden: kookpot/pan*, rasp*, kommen*, snijplank*, snijmesje*, pollepel*, garde*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille


Bereiding:

  1. Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking gaar.
  2. Rasp de bloemkool en verwijder de pitten van de granaatappel.
  3. Tip: snij de granaatappel horizontaal in tweeën, neem een kom met water en hou de granaatappel hierboven terwijl je met een houten pollepel op de vrucht klopt. De pitjes vallen er nu uit en de witte vliesjes komen bovendrijven!  
  4. Meng de couscous met de bloemkoolrasp, granaatappelpitjes, veenbessen, pistachenoten en verse kruiden. 
  5. Kruid met versgemalen peper en zout. 
  6. Klop het citroensap met de mosterd, honing en olijfolie tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout. 
  7. Meng vervolgens de vinaigrette door de couscoussalade en laat even op smaak komen voor het serveren. 

Tip: deze salade kan je gerust een dag vooraf maken. Werk hem dan net voor het serveren af met wat extra fijngehakte verse kruiden.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Louise De Brabandere.