Couscoussalade met sardientjes, feta en avocado
Voor 2 personen
Ingrediënten:
• 300 gram couscous met saffraan*
• 650 ml groentebouillon
• olijfolie*
• versgemalen zwarte peper*, zeezout*
• 3 stengels bosui, in ringetjes
• 250 gram feta
• 200 gram sardines uit blik, uitgelekt
• 1 avocado, in blokjes
• rasp en sap van 1 limoen
• bosje koriander, de blaadjes, grof gehakt
• bosje munt, de blaadjes, grof gehakt
• 150 gram rucola
• doosje tuinkers
Benodigdheden: kookpot/pan, serveerschaal*, deksel of bord ter grootte van de schaal, fijne rasp*, citroenpers*, pepermolen*, vork en lepel*, koksmes*, snijplank*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Breng in een pan de bouillon aan de kook.
- Doe de couscous in een mooie, wijde schaal en schenk hier de kokende bouillon overheen.
- Dek de schaal af en laat de couscous ongeveer 8 minuten staan totdat alle bouillon is opgenomen.
- Voeg vervolgens een scheut olijfolie toe en roer de couscous los met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de bosui-ringetjes, koriander, munt, limoenrasp en -sap door de couscous.
- Verdeel de sardientjes in stukjes, schep ze samen met de avocado door de couscous.
- Verkruimel de feta over de couscous.
- Leg op elk bord wat rucola en schep daar de couscoussalade op. Bestrooi met tuinkers.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/