Groene lentesalade met asperges en radijsjes
Voor 2 personen
Ingrediënten:
• 100 g groene asperges
• 1/2 komkommer
• 50 g waterkers
• 50 g spinazieblaadjes
• 1/2 bosje radijsjes
• 2 stengels bleekselderij
• 1 bosui/lente-ui
• 1/2 bosje verse peterselie
• 1/2 bosje verse munt, de blaadjes
• 50 g zonnebloempitten
• broccolikers of tuinkers groentekiemen*
voor de dressing
• 2 tl mosterd*
• 1 tl honing*
• 1 el olijfolie*
• sap van 1/2 limoen
• snuf zeezout*
• versgemalen peper*
Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, juliennesnijder*, koekenpan*, serveerschaal*, slabestek*, kom*, garde*, keukenschaar*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
Snijd de radijsjes en komkommer in dunne plakjes.
Snijd de bosui in fijne ringetjes.
Snijd de bleekselderij met de juliennesnijder in reepjes.
Hak de peterselie en muntblaadjes grof.
Verhit een koekenpan (zonder olie) en rooster de zonnebloempitten kort tot ze bruin kleuren.
Doe de waterkers en spinazieblaadjes in een grote serveerschaal.
Doe de verse kruiden, groenten en geroosterde zonnebloempitjes erbij en schep door elkaar.
Meng de ingrediënten voor de dressing en giet over de salade. Meng goed.
Knip de groentekiemen over de salade en serveer met een partje limoen.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog.