Groene lentesalade met krieltjes en yoghurtdressing
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten:
• 500 g krieltjes
• 1 komkommer
• 1 bosje radijsjes
• 200 g veldsla
• 200 g diepvrieserwtjes
• 200 g Griekse yoghurt
• 4 el water
• handje tuinkers
• 3 el olijfolie
• peper en zout
Benodigdheden: snijmesje, snijplank, ovenschaal, dunschiller, vergiet
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Halveer de krieltjes en leg ze in een ovenschaal.
- Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout.
- Rooster de krieltjes ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd de komkommer in linten met behulp van een dunschiller.
- Was de radijsjes en snijd ze in schijfjes.
- Blancheer de erwtjes kort in gezouten water.
- Hak de tuinkers fijn en meng met de Griekse yoghurt.
- Voeg 4 el water toe, kruid met peper en zout en meng goed.
- Doe de veldsla in een schaal, schik er de radijsjes en de erwtjes op.
- Voeg ook de komkommerslierten en de krieltjes toe.
- Werk af met de yoghurtdressing en breng op smaak met peper en zout.